FBK medlemsbrev maj 2023

top

Hej!

Äntligen har värmen kommit och vi kan njuta av härliga dagar och ljusa kvällar! Och förbereda våra båtar för säsongen. Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla allt i ordning så att det är trivsamt att vara i hamnen och i klubbhuset. Som hjälp för att underlätta livet för oss alla, inklusive styrelsen, ber vi dig även i år läsa och följa ordningreglerna och stadgarna , vilka uppdateras allteftersom. Vi försöker även hålla hemsidan uppdaterad, exempelvis datum för arbetsdagar, infomöten och framtida klubbträffar, det finns även förslag för frivilliga medlemsaktiviteter.

För dig som är ny i klubben håller vi INFOMÖTEN FÖR NYA MEDLEMMAR: det första mötet är den 24e maj kl 18-19. Om du inte har deltagit på ett sådant möte tidigare ber vi dig prioritera mötet. Vi kan nästan lova att det kommer att underlätta för dig att förstå hur klubben fungerar, nattvakter och mycket annat. Ring mig gärna om du har några frågor innan dess.

CONTAINERN: Det finns en röd container, som du kommer in i med hjälp av nyckeln du fått. Containern är tänkt att vara en arbetsplats för olika arbeten. Om du måste förvara saker där under kortare tid måste allt vara märkt med namn, datum och telefonnummer. Vi har nu tagit ut mycket omärkt, som kommer att slängas inom kort. Så kolla gärna att du inte glömt något i containern eller att det är dina saker som ligger på parkeringen under presenningen.

SOPOR: Alla måste alltid ta hem sina egna sopor. Det spelar ingen roll om du varit ute med båten eller grillat i trädgården. VI får absolut inte slänga våra sopor i de allmänna kärlen längs med Strandstigen heller, de är till för allmänheten. Och klubben har ingen möjlighet att skaffa en sopcontainer.

Snälla respektera detta och låt oss påminna varandra. Om ni undrar varför dörrarna under diskbänken är tillfälligt borta är för att sopor trycktes in där. Även pant och glasflaskor tar vi med hem. Det kan inte vara styrelsens uppgift att städa efter medlemmarna.

VAKTLOKALEN: Vaktlokalen fyller ju flera syften och alla får nyttja den. MEN under vakttiden 22-05 eller 21-06 är den framförallt för vakterna. Självklart får du gå på toaletten, men respektera att lokalen då är en arbetsplats för vakterna.

PARKERING: Som ni alla vet finns inga officiella parkeringsplatser. Jag tycker att vi hittills skött oss bra att nyttja platserna på bästa sätt och att stå långt åt sidan i backen upp.

VIKTIGT är att alltid förvissa sig om att en stor brandbil kan komma förbi. Det är också enkelt att använda den stora parkeringen ovanför Skärholmens gård, speciellt om du bara är i klubben över dagen eller kvällen. Om vi inte sköter detta ordentligt blir vi kanske av med all parkering, så låt oss hjälpas åt att påminna varandra!

ÄNDRA DINA UPPGIFTER I REGISTRET OCH FLER MOTTAGARE AV FBK-INFO: Om ni är flera i familjen eller är fler delägare vill ni kanske alla direkt kunna läsa vår information? Och vi i styrelsen vill också vara säkra på att informationen når den som behöver få den.

Då är det bara att logga in i registret ( samma ställe som du bokar vakt fbk.batdata.se), trycka på ditt namn i medlemslistan och ändra dina uppgifter eller lägga till en eller flera epostadresser genom att efter den första epostadressen skriva ett semikolon och direkt därefter nästa mailadress ex: tttt.ttt@gmail.com;bbbb.ccc@dmail.com och trycka SPARA. Du kan inte inte ändra båten om du byter båt.

KLUBBTRÄFF med Förtöjningstema: Vi återkommer snart med datum före midsommar för att gemensamt gå igenom förtöjningarna på våra båtar. Förbättra gärna din förtöjning innan, har du fjärdrar med kätting, är shacklen najade? Kolla gärna informationen på hemsidan under Ordningsregler för – Fiskarfjärdens Båtklubb om du är osäker hur du bäst förtöjer. Om du efter denna kväll har en röd tejp betyder det att du måste åtgärda något. Om du inte förstår vad som är fel fråga mig eller annan klubbmedlem, eller mejla.

FLER ARBETSUPPGIFTER OCH ARETSDAGAR: Det finns framöver saker som behöver göras i klubben och då ni var många som inte kunde delta på vårens arbetsdagar kommer framledes fler möjligheter.

Detta får vara allt för denna gång!

Hoppas du får en riktigt skön båtsommar!

Tina för FBK styrelse ( tel 0733261301)

Last Updated on 2023-08-20 by f2admin