Klubbhuset

klubbhus

Fiskarfjärdens Båtklubb hyr sedan 1970 det vackra huset ”Sjövillan” som ligger vid vattnet alldeles intill båthamnen. Husets bottenvåning rymmer vaktlokal, dusch och toalett samt förråd. Mellanvåningen har samlingslokal som användes för klubbmöten och kursverksamhet. Där finns också ett kök.

Våningen kan lånas av medlemmar för evenemang och tillställningar. Förfrågan ställs till sekreteraren.  I övervåningen finns ett kontor och vindsutrymmen.

Huset beskrives av Stockholms Stadsmuseum i en inventering från 1961 som:

”Tvåvånings, knuttimrad, panelad byggnad med inklädda knutar och inredd vindsvåning. Huset är gråmålat med bruna fönsteromfattningar. Fyrdelade, kvadratiska fönster. Ingång till övervåningen  medelst utanpåliggande trappa mitt på långsidan”. Byggåret är 1840 och huset blev utvändigt renoverat c:a 1980. Sjövillan hörde förr i tiden till Skärholmens Gård och hyrdes ut till välbärgade Stockholms- familjer.

Vaktlokalen

OBS!

Vi vill inte att det ligger kvar flaskor och andra sopor i eller omkring vaktlokalen. Ansvarig är den som håller i sammankomsten eller grillfesten. Klubben fungerar bara om alla hjälps åt och tar sitt ansvar.

För vakterna

Vaktlokalen fyller ju flera syften och alla får nyttja den. MEN under vakttiden är den framförallt för vakterna. Självklart får du gå på toaletten, men respektera att lokalen då är som en arbetsplats för vakterna.

sopor

Sopor

Alla måste alltid ta hem sina egna sopor. Det spelar ingen roll om du varit ute med båten eller grillat i trädgården. Vi får absolut inte slänga våra sopor i de allmänna kärlen längs med Strandstigen heller, de är till för allmänheten. Och klubben har ingen möjlighet att skaffa en sopcontainer. Snälla respektera detta och låt oss påminna varandra. Om ni undrar varför dörrarna under diskbänken är tillfälligt borta är för att sopor trycktes in där. Även pant och glasflaskor tar vi med hem. Det kan inte vara styrelsens uppgift att städa efter medlemmarna.

Kylskåpet

kylskapet

Lokalen på ovanvåningen

För sammankomster och fest kan man boka lokalen 1 tr upp. Kontakta sekreterare@fbk-bat.se i styrelsen.

Länk till ordningsregler – på 4 olika språk > Medlemsinfo > Ordningsregler.

Last Updated on 2023-04-12 by f2admin