FBK medlemsbrev 2024 med mycket info

Äntligen har värmen kommit och vi kan förhoppningsvis njuta av härliga dagar och ljusa kvällar! Och förbereda våra båtar för säsongen. Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla allt i ordning så att det är trivsamt att vara i hamnen och i klubbhuset. Som hjälp för att underlätta livet för oss alla, inklusive styrelsen, ber vi dig även i år läsa och följa ordningsreglerna och stadgarna, vilka uppdateras allteftersom. Vi försöker även hålla hemsidan uppdaterad, exempelvis datum för arbetsdagar, infomöten och framtida klubbträffar.

För dig som är ny i klubben håller vi Information för nya medlemmar: det första mötet är den 13e maj kl 18-19 (kolla kalendern). Om du inte har deltagit på ett sådant möte tidigare ber vi dig prioritera mötet. Vi kan nästan lova att det kommer att underlätta för dig att förstå hur klubben fungerar, nattvakter och mycket annat. Ring mig gärna om du har några frågor. Annars finns info om mötet i ett mail som vi skickade den 2a maj.

medlemsbrev-top

FAKTURA: Jag hoppas att du fått årets faktura för sommarsäsongen? Om inte kontakta oss omedelbart. Maila kassören. Sista datum för betalning är 8e maj. Därefter tillkommer påminnelseavgift till nästa påminnelse.

NATTVAKTER: Hoppas du redan bokat din nattvakt? Om inte gör det snarast så att du får de pass du önskar! Mer info finns i mailet som kom den 26e april med rubriken “Vaktbokningen öppen t.o.m. 15/5-2024”. Du kan också höra av dig till vaktchefen Björn. Mer info finns också på hemsidan Vaktinformation (fbk-bat.se) och Tips för att boka nattvakt (fbk-bat.se).

LEDIGA BÅTPLATSER: Känner du någon som behöver båtplats? Vi har för närvarande lediga platser i hamnen och uppmuntrar alla medlemmar att göra reklam för vår fina klubb. Har du sociala medier kan du till exempel lägga ut följande text och länk till vår hemsida!
“Kom och bli båtgranne med mig! Min fina klubb, vackert inbäddad mellan Sätraskogens naturreservat och Kungshatt, har just nu lediga båtplatser. Läs mer och ansök om medlemskap.”

CONTAINERN: Det finns en röd container, som du kommer in i med hjälp av nyckeln du fått. Containern är tänkt att vara en arbetsplats för olika arbeten. Om du måste förvara saker där under kortare tid måste allt vara märkt med namn, datum och telefonnummer.

SOPOR: Alla måste alltid ta hem sina egna sopor. Det spelar ingen roll om du varit ute med båten eller grillat i trädgården. Vi får absolut inte slänga våra sopor i de allmänna kärlen längs med Strandstigen heller, de är till för allmänheten. Och klubben har ingen möjlighet att skaffa en sopcontainer. Snälla respektera detta och låt oss påminna varandra. Även pant och glasflaskor tar vi med hem. Det får inte vara styrelsens uppgift att städa efter medlemmarna.

VAKTLOKALEN: Vaktlokalen fyller ju flera syften och alla får nyttja den. MEN under vakttiden 22-05 eller 21-06 är den framförallt för vakterna. Självklart får du gå på toaletten, men respektera att lokalen nattetid är en arbetsplats för vakterna.

PARKERING: Som ni alla vet finns inga officiella parkeringsplatser. Jag tycker att vi hittills skött oss bra att nyttja platserna på bästa sätt och att stå långt åt sidan i backen upp. VIKTIGT är att alltid förvissa sig om att en stor brandbil kan komma förbi. Använd gärna och helst den stora parkeringen ovanför Skärholmens gård, speciellt om du bara är i klubben över dagen eller kvällen. Om vi inte sköter parkeringen ordentligt blir vi kanske av med parkeringen nära båtklubben, så låt oss hjälpas åt att påminna varandra.

KLUBBTRÄFF med Förtöjningstema: Vi återkommer snart med datum före midsommar för att gemensamt gå igenom förtöjningarna på våra båtar. Förbättra gärna din förtöjning innan, har du fjädrar med kätting, är schackeln najad? Kolla gärna informationen på hemsidan under Ordningsregler om du är osäker hur du bäst förtöjer. Om du efter denna kväll har en röd tejp betyder det att du måste åtgärda något. Om du inte förstår vad som är fel fråga mig eller annan klubbmedlem.

EGNA INITIATIV: Tänk också att på en båtklubb som FBK är medlemmars egna initiativ mycket viktiga och välkomna!
Man kan själv ordna frivilliga medlemsaktiviteter, eller man kan ordna speciella temakvällar eller bilda intressegrupper som beskrivs på samma sida.

FLER ARBETSUPPGIFTER OCH ARETSDAGAR: Det finns framöver saker som behöver göras i klubben och då ni var många som inte kunde delta på vårens arbetsdagar kommer framledes fler möjligheter.

LÅN AV LOKAL: Som medlem i FBK får man låna plan 2 för privata aktiviteter mellan 1a maj och 30e september. Kontakta Benjamin för mer info; eller tel: 076-105 31 10.

Detta får vara allt för denna gång! Hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

Hoppas du får en riktigt skön båtsommar!

Tina för FBK styrelse ( tel 0733 261 301 )

Last Updated on 2024-05-18 by f2admin