Nyhetsbrev 2020-06-14

Äntligen har värmen kommit och vi kan njuta av de härliga dagarna och ljusa kvällarna! Det är verkligen roligt att vi är så många som passar på att använda båten då. Och i år kommer det att bli fullt i hamnen, extra välkommen till dig som är ny i klubben. Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla allt i ordning så att det är trivsamt att vara i hamnen och att det känns säkert i Corona-tider, att vi håller respektfulla avstånd till varandra, även i klubbhuset. Och då kommer jag till min första punkt:

SOPOR: Alla måste alltid ta hem sina egna sopor. Det spelar ingen roll om du varit ute med båten eller grillat i trädgården. VI får absolut inte slänga våra sopor i de allmänna kärlen längs med Strandstigen heller, de är till för allmänheten. Och klubben har ingen möjlighet att skaffa en sopcontainer. Snälla respektera detta och låt oss påminna varandra. Om ni undrar varför dörrarna under diskbänken är tillfälligt borta är för att sopor trycktes in där. Även pant och glasflaskor tar vi med hem. Det kan inte vara styrelsens uppgift att städa efter medlemmarna. 

VAKTLOKALEN: Vaktlokalen fyller ju flera syften och alla får nyttja den. MEN under vakttiden 22-05 eller 21-06 är den framförallt för vakterna. Självklart får du gå på toaletten, men respektera att lokalen då är en arbetsplats för vakterna. 

PARKERING: Som ni alla vet finns inga officiella parkeringsplatser. Jag tycker att vi hittills skött oss bra att nyttja platserna på bästa sätt och att stå långt åt sidan i backen upp. Precis när jag hade skrivit detta behövde vi leta upp ägare till 2 bilar som delvis blockerade vägen upp. VIKTIGT är att alltid förvissa sig om att en stor brandbil kan komma förbi. Nu när vi blir fler måste vi också använda den stora parkeringen ovanför Skärholmens gård, speciellt om du bara är i klubben över dagen eller kvällen. Om vi inte sköter detta ordentligt blir vi kanske av med all parkering, så låt oss hjälpas åt att påminna varandra!
Till ex. Räddningstjänsten hindrades komma fram – bilar var i vägen

FLER MOTTAGARE AV FBK-INFO: Om ni är flera i familjen eller är fler delägare vill ni kanske alla direkt kunna läsa vår information? Och vi i styrelsen vill också vara säkra på att informationen når den som behöver få den. Då är det bara att logga in i registret ( samma ställe som du bokar vakt fbk.batdata.se) , trycka på ditt namn i medlemslistan och lägger till en eller flera epostadresser genom att efter den första epostadressen skriva ett semikolon och direkt därefter nästa mailadress ex: tttt.ttt@gmail.com;bbbbb.ccc@dmail.com och trycka SPARA. 

BÅTBOTTENFÄRG: Nu är det viktigt att du planerar för nästa år! Då får du bara lägga din båt i hamnen sommaren 2021 om du kan intyga att båtbotten är biocidfri, med andra ord att båten inte har någon giftig bottenfärg. Flera av er har redan blästrat bort sådan färg, andra har skrapat efter att ni låtit mäta och giftig färg påvisats. Det är viktigt att du tar reda på vad som gäller för din båt. Vi planerar att samordna nya mätningar i höst på varvet SVI om du har din båt där. Vi kommer även att bjuda in till en infokväll där några som blästrat eller skrapat delar med sig av sina erfarenheter och kanske kan ge några tips. Räkna med att det är ett stort arbete att sanera båten om du behöver göra det. Hör av dig till Leo, vår miljöansvarige i klubben om du har några funderingar eller frågor. 

KLUBBÅTEN SEA-CILIA: Nu ligger vår klubbåt, som är en Albin Viggen segelbåt i hamnen. En av medlemmarna, Patrik, har erbjudit sig att masta och rigga henne. Därefter är det dags för seglingskurser. Johan kommer att hålla i några. Är du intresserad av att lära dig segla hör av dig. Och du som kan segla kan få låna båten. Vi har även planer på att ha utbildningstillfällen för att lära sig manövrera bättre i hamnen. Prata med mig Tina. 

ANSLAGSTAVLAN: På vår hemsida under Aktuellt finns nu en anslagstavla, där vi medlemmar kan erbjuda saker eller tjänster till varandra. Vi har bestämt att vi skriver förnamn och båtplats som kontaktinformation då hemsidan är en publik sida. Sedan får du gå in i registret och leta upp tel nummer eller epost till den personen. Om du vill annonsera något hittar du en länk på denna sida. Omar administrerar detta.
Anslagstavlan

KLUBBTRÄFF med Förtöjningstema: Onsdagen den 24.6. kl 19 samlas vi för att gå igenom förtöjningarna på våra båtar. Förbättra gärna din förtöjning innan, har du fjärdrar med kätting, är shacklen najade? Kolla gärna informationen på hemsidan under Ordningsregler om du är osäker hur du bäst förtöjer. Om du efter denna kväll har en röd tejp betyder det att du måste åtgärda något. Om du inte förstår vad som är fel fråga mig eller annan klubbmedlem. 

FLER ARBETSUPPGIFTER OCH ARBETSDAGAR: Det finns framöver saker som behöver göras i klubben och då ni var många som inte kunde delta på vårens arbetsdagar kommer här nya möjligheter:

1. klippa häck och köra trimmern. Hör av dig till Bo när du kan komma.

2. Städa området runt båtklubben. I vaktlokalen finns en lista där du skriver upp ditt namn för vilken vecka du ansvarar för och antecknar efter städningen vilket datum du gjorde den.

Detta får vara allt för denna gång! En liten sak till: jag skulle så gärna kunna ditt namn, så jag tänkte när du säger ”Hej här är Kalle” så kommer jag till slut säga Hej Kalle innan du hinner säga något. Kanske vill du också lära dig fler namn?

Hoppas du får en riktigt skön båtsommar!

Tina för FBK styrelse