Nyhetsbrev 2020-10-05

Hej alla!

Hoppas din båtsommar blev som önskad? Och välkomna ni 50 nya medlemmar! Då vi fortfarande är i en pandemi anpassar vi höstens arbetsdagar. Nedan följer även annan viktig info.

ARBETSDAGARNA 24.10 och 31.10: För att minska smittorisken finns totalt 4 pass att välja mellan och du ANMÄLER dig via länken nedan till ett av tillfällena. På så sätt styr vi upp att vi inte är så många på en gång. Vi kommer att vara ute, fokusera på att få upp bommarna på bryggorna och städa runt huset, någon får städa inne. Ta gärna med egna handskar. ANMÄL DIG HÄR:

https://forms.gle/tHHUiD4vG7Z8ZY2A9

Om du absolut inte kan någon av dessa dagar kommer ett mail efter den 31.10 med fler arbetsuppgifter som behöver göras före vintern. Om du tillhör en riskgrupp behöver du inte komma till dessa arbetsdagar, men får gärna bidra på annat sätt. Passiv medlem måste inte göra arbetsplikt men är självklart välkommen.

BÅTEN KVAR I HAMNEN? Om du har båten kvar i hamnen och ligger vid bommar behöver den flyttas före första arbetsdagen den 24.10. Under arbetsdagarna tar vi upp bommarna för vintern. Om du ligger vid boj efter den 24e behöver du kontakta hamnkapten. Detta är speciellt viktigt om du använder el, då du då måste ha en elmätare.

BOTTENFÄRG: Hoppas du har följt besluten om båtbottenfärger? Och vet att du nästa år skriftligen måste intyga att din båt inte har otillåten bottenfärg (biocidfärg) innan du kan lägga båten i vår hamn? Vi kommer att ordna några informationstillfällen för detta, och troligen även en möjlighet att mäta din båtbotten om du har båten på Sätra Varv SVI i vinter.

UTBILDNINGAR: Som du säkert förstått blir det tyvärr inga förarintygskurser i klubbens regi i höst (ev inte heller våren 2021). Vi har i styrelsen också bestämt att sälja båten vår utbildningsbåt Sea-Cilia av flera skäl. Men vi hoppas att vi tillsammans ändå kan få till den utbildningsverksamhet vi medlemmar önskar i framtiden. Hör gärna av dig med dina tankar och idéer.

HEMSIDAN OCH ANSLAGSTAVLAN: gå gärna in på vår hemsida för att hitta datum för arbetsdagar. Här finns även mycket annan information, om bottenfärger, miljö, infobroschyr för nya medlemmar etc. Använd också vår gemensamma anslagstavla ifall du vill köpa sälja något, erbjuda kunskap eller kurser om något båtrelaterat. Se https://fbk-bat.se/anslagstavlan/

Ser fram emot att ses snart på arbetsdagarna! Har du frågor eller det är något du inte förstår hör av dig till mig eller någon annan i styrelsen.
Vänliga hälsningar
Tina för FBK styrelse
Tel 0733261301