Nyhetsbrev 1 – 2018, Vårinfo FBK med många viktiga datum

 

 

Hej alla!

Nu börjar det snart bli vår och därmed ökar aktivitetsnivån i båtklubben. Se nedan för en sammanfattning. En kalender med alla kommande aktiviteter hittar ni här.

Förarintygskurs: Vi har nu äntligen hittat vår lärare Claes Pallin för förarintygskurs! Datumen är också klara:

Kurs 1: 10.4.  16.4.   25.4.   8.5.  och 15.5., alla tillfällen kl 18-21

Kurs 2 om kurs 1 blir full:  helgkurs 14+15 april kl 9-17 + 2a maj kl 18-21.

Kostnaden för kursen är 1000kr varav 500kr för examinationen och max 500kr för kursbok, övningssjökort, passare och kurslinjal. Inbetalningskort skickas när vi fått din anmälan och ska vara betald innan kursstart. Mer info om anmälan hittar ni här. Viktigt är att du betalat din FBK avgift för i år innan kursstart. Examinationen sker vid separat tillfälle, datum bestäms senare.

Kassör: Vi hade nyligen årsmötet för 2018. Årsmötesprotokoll kommer att läggas ut på hemsidan när det är justerat. Det mesta är under kontroll, men vi saknar fortfarande en kassör och 1 revisorsuppleant. Om du kan tänka dig någon av dessa uppgifter hör av dig! Om du kan något om ekonomi, ev Vissma, har haft kassörsuppdraget men är rädd för att det blir för mycket arbete har vi bestämt att lägga ut det löpande arbetet på extern byrå. Då blir kassörens arbete mer översiktligt och inte alls lika betungande.

Avgifter: Som du säkert redan uppmärksammat har vi höjt avgifterna betydligt i år. Detta beror på att Idrottsförvaltningen har aviserat stora höjningar av våra avgifter för hyra av pontoner etc. Vi försöker fortfarande påverka dessa höjningar och återkommer självklart om något ändras. Fakturorna har gått ut och ska vara betalda sista mars. Om du har några frågor om detta hör av dig till Bo.

Sjösättning: För dig som har din båt på Sättra Varv är det viktigt att veta att du nu kan boka sjösättning. Det är viktigt att du gör det själv så att det blir när du kan! Om du måste ändrad bokad tid tillkommer extra avgifter. Information finns i mail från SVI samt här.

Arbetsdagar: Arbetsdagarna i vår klubb är nu bestämda till den 14e och 21a april kl 9.  Välj ett av datumen. Om du absolut inte kan någon av dessa dagar maila mig så ska vi spara några uppgifter till dig.

Segelbåten: Som du kanske redan vet äger klubben en liten Albin Viggen, som är utmärkt för att lära sig segla. Vi letar nu efter dig som vill vara delaktig i denna båt, antingen som instruktör, eller för att hjälpa till att vårrusta båten och hjälpa till med det löpnade. För detta skapar vi ”Segelbåtsgruppen”. Hör av dig till mig om du vill veta mer eller om du redan vet att du har några timmar att bidra med. Mats Albertsson leder vårrustningen, så du behöver inte ha några förkunskaper.

Temakväll om kappsegling: Vår grannklubb Sätra Båtsällskap SBS anordnar en Temakväll om Kappsegling för intresserade den 21.3. kl 18.30-20.30. För mer info se http://www.satrabat.se/Nyheter/Egnanyheter/kappseglingskvall2018/   och glöm inte att anmäla dig till Martin.

Ändrade förhållanden: Om du planerar att inte ha din båt i hamnen i år ber jag dig snarast kontakta Bo! Det är viktigt både för platstillgången och för att vi då kan justera din faktura. Om du bytt epostadress eller telefon är det viktigt att du ändrar det i registret eller kontaktar någon av oss i styrelsen.

Ser fram emot att ses når våra snödroppar blommar. De första centimetrarna av grönt syns redan i rabatten utanför klubbhuset.

Vänliga hälsningar

Tina för FBK styrelse